GroenLinks-wethouder in Zwolle stapt op, ’tijd voor iets anders’

Monique Schuttenbeld (GroenLinks) heeft donderdag bekend gemaakt dat ze stopt als wethouder in Zwolle. Ze vindt dat het tijd is voor iets nieuws. Ze zal haar termijn daarom niet afmaken en twee jaar voor het einde van de Collegeperiode vertrekken.

Als wethouder is Monique Schuttenbeld verantwoordelijk voor cultuur, cultuurhistorie, inwonerbetrokkenheid, natuur- en groenbeleid, toerisme, evenementen, vastgoed, dierenwelzijn en de gebiedsontwikkelingen Stadshart en Stadshagen.

Ze begon in 2018 als wethouder. Ze licht haar besluit toe: ‘Het was me een eer om deze bijzondere functie uit te mogen oefenen voor Zwolle. Ik heb ervan genoten om samen met zoveel gedreven partners en enthousiaste bewoners te werken aan een duurzame en levendige stad. Zes jaar lang heb ik met hart en ziel gewerkt aan heel veel mooie en uitdagende dossiers in onze stad. Maar dat heeft veel van me gevraagd en ik heb gemerkt dat het werk een te grote impact heeft op de balans tussen mijn werk en privéleven. Het is tijd voor iets nieuws, waarbij ik meer ruimte kan maken voor mijn persoonlijke zaken.’

Back to top button