GroenLinks wil opheldering over mislukt plan windmolens

De fractie van GroenLinks wil opheldering over het stopzetten van de plannen voor windmolens op Voorst. De partij wil maandag antwoorden van het college. ‘Dat dit zo grandioos mis gaat, vinden wij onbegrijpelijk.’

De GroenLinks fractie in de Zwolse gemeenteraad betreurt het dat de initiatiefnemers van de windmolens zich genoodzaakt zagen het project op Voorst te stoppen. ‘Hoewel dit besluit niet onverwacht komt, betekent dit een forse tegenvaller voor de stad. We staan voor een enorme opgave om al onze energie duurzaam op te gaan wekken. Daar hoort windenergie onherroepelijk bij’, aldus raadslid Remko de Paus.

Gebakken peren
Het is vooral het college, waar de twee ChristenUnie-wethouders Filip van As en Ed Anker zich met het project bemoeiden, dat van GroenLinks fikse kritiek krijgt. ‘Doordat het college nooit duidelijkheid heeft willen verschaffen, zitten de initiatiefnemers én de stad nu met de gebakken peren. Het gaat ons niet eens alleen om deze locatie, maar elk volgend voorstel voor windenergie zal vanaf nu door de stad met argusogen worden bekeken. Het Zwolse college staat zich graag voor op haar openheid naar initiatieven uit de stad, via het programma Initiatiefrijk Zwolle. Dat dit dan juist op een van de belangrijkste thema’s voor de stad zo grandioos mis gaat, vinden wij onbegrijpelijk. Geen moment is duidelijk geworden wat het college met het initiatief aan wilde’, stelt De Paus.

[advpoll id=”54″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button