GroenLinks wil verbod op oplaten ballonnen in Zwolle

Steeds meer gemeenten staan het oplaten van ballonnen niet langer toe. Eind 2019 zal dit in geen van de 4 grootste gemeenten nog mogelijk zijn. De GroenLinks fractie wil ook in Zwolle nog dit jaar stoppen met het oplaten van ballonnen.

‘Ballonnen die opgelaten worden, komen op een gegeven moment ook weer op de grond terecht’, schrijft GroenLinks-raadslid Remko de Paus in een persbericht. ‘Daar veroorzaken zij grote problemen. Maandag berichtte de NOS dat “ballonnen gevaarlijk zijn voor zeezoogdieren, vogels en vissen. Australische onderzoekers stelden onlangs dat ballonnen waarschijnlijk een belangrijke oorzaak zijn van opvallend hoge sterftecijfers onder zeevogels.

Ballonnenschaamte
In 2014 gaf het Zwolse stadsbestuur aan het gebruik van ballonnen bij feestelijkheden te willen ontmoedigen. GroenLinks is benieuwd naar het effect van dit beleid. ‘In de praktijk komt het helaas nog steeds voor, dat in Zwolle ballonnen worden opgelaten. Om die reden wil de partij dat het college een verbod gaat voorbereiden. Laten we nu ook in Zwolle stoppen met het oplaten van ballonnen. Wat mij betreft wordt ballonnenschaamte hét woord van 2019!’

Reacties

Back to top button