Foto: Politie

Grote brand in zorgflat aan Harm Smeengekade

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er rond 4.00 uur een grote brand gewoed in de zorgflat De Keersluis aan de Harm Smeengekade. Bewoners moesten met hoogwerkers uit hun appartementen worden gehaald.

Volgens de woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland is er meteen opgeschaald. ‘Omdat er hier sprake is van hulpbehoevende mensen hebben we meteen snel en groot opgeschaald. Het kost tijd om deze mensen te evacueren’, zegt ze.
Er raakte niemand gewond door de brand, wel werden enkele bewoners ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd wegens het inademen van rook.
Bewoners zullen voorlopig niet naar hun woningen kunnen terugkeren wegens de schade. Tientallen mensen zijn inmiddels opgevangen in het zorgcentrum Nieuwe Haven. Er raakte niemand gewond en niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. ,,Een aantal bewoners is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld na het inademen van rook”, zo laat de Veiligheidsregio weten.
Een team van het Rode Kruis is ter ondersteuning aanwezig op de tijdelijke opvanglocatie. Voor langdurige opvang wordt gezocht, zegt de veiligheidsregio.

Foto: Pol

Foto: Politie