Grote brand in Zwolle, dikke rookwolken boven stad

Er woedt een grote brand in Zwolle. Een woning aan de Rembrandtlaan in de Diezerpoort zou vlam hebben gevat. In totaal is er bij zeven woningen schade ontstaan.

De melding voor de brand kwam bij de hulpdiensten rond 17.11 uur zondagmiddag binnen. Er is meteen opgeschaald naar prio 1. Dit is de allerhoogste status die een incident kan hebben. Er is dan sprake van een levensbedreigende situatie waarbij binnen 15 minuten een eenheid ter plaatse moet zijn. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland is er opgeschaald naar prio 1 wegens de weersomstandigheden.

Dikke rookwolken trekken inmiddels over de buurt heen, veel mensen staan buiten te kijken naar de brand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Het is onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

De Rembrandtlaan is afgesloten voor alle verkeer. Ook de Schuttevaerkade en vanaf de Drijbersingel is het niet mogelijk om de binnenstad te bereiken.

Rond 18.40 uur kwam het sein brand meester. Uitbreiding van de brand is niet meer mogelijk, wel is de brandweer bezig met nabluswerkzaamheden. In totaal is er bij zeven woningen schade ontstaan.

Back to top button