zaterdag , 2 december 2023

‘Grote delen van Aa-landen straks zonder busvervoer’

Met de nieuwe dienstregeling voor stadsbussen worden grote delen van de wijk Aa-landen afgesloten van busvervoer. Bewoners moeten straks soms een kilometer lopen om bij een halte te komen. Dat stelt de Zwolse SP-fractie na het inzien van de nieuwe dienstregeling.

‘Bewoners zijn hiertegen in verzet gekomen’, zegt de SP die eerder al met succes protesteerde tegen een tekort aan bushaltes in Stadshagen. ‘De Aa-landen is een wijk met veel ouderen. Ook De Boeier, waar veel mensen met een beperking wonen, is straks niet meer verbonden met het busnetwerk. De SP is al sinds het begin kritisch op de nieuwe dienstregeling en zet zich in voor een goed dekkend busnetwerk in Zwolle. De SP-fractie in de gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld en dringt bij het college aan op actie. De SP-Statenfractie heeft gelijktijdig vragen gesteld aan verantwoordelijk gedeputeerde Bert Boerman’, zegt fractievoorzitter Brammert Geerling.

Meer dan kilometer lopen
Volgens Geerling is Aa-landen juist een wijk met veel ouderen, een groep die vaak is aangewezen op de bus. ‘Een groot deel van de wijk is zo niet meer aangesloten op de bus waardoor inwoners soms meer dan een kilometer moeten lopen naar de dichtstbijzijnde halte. Een typisch voorbeeld van plannen die zijn gemaakt op de tekentafel in het provinciehuis zonder ook maar een moment stil te staan bij de gevolgen voor Zwollenaren. De SP dringt bij de wethouder aan op een snelle tijdelijke oplossing voor De Boeier en het herstel van een goede busverbinding voor het noorden van de Aa-landen.’