Grote Kerk gaat zaterdag gewoon weer elke dag open

Vanaf zaterdag 21 maart is de Grote Kerk in Zwolle tussen 11.00 – 15.00 uur dagelijks gewoon weer geopend voor bezoekers. Er is de mogelijkheid voor een moment van bezinning. Er kan een kaarsje aangestoken worden. Er is ruimte in het stiltecentrum voor persoonlijk gebed.

Er zal een boek liggen voor persoonlijke punten van zorg en aandacht. Ze kunnen – anoniem – worden opgeschreven. De stadspastor – Mariska van Beusichem – is bezig met het voorbereiden van een gebedsdienst. Er wordt gezocht naar de mogelijkheid van een uitzending. De opgeschreven aandachtspunten krijgen daarin dan een plaats.

Contact met de stadspastor kan telefonisch. Haar contactgegevens zijn in de kerk aanwezig en met wie dat wenst zal zij persoonlijk contact opnemen. Het is de bedoeling dat de kerk dagelijks geopend zal zijn op deze tijdstippen. Of dat komende weken lukt is afhankelijk van de maatregelen die het kabinet neemt.

De kerk moet aan voorschriften voldoen bij de dagelijkse openstelling voor dit doel.
De afstand tussen mensen moet anderhalve meter blijven en er kan een slechts beperkt aantal mensen gelijktijdig worden toegelaten. Bij de deur wordt dat aangegeven en vrijwilligers kunnen vragen om op een later moment terug te komen als er te veel mensen in de kerk zijn.

Back to top button