zaterdag , 2 december 2023

Grote verkeerscontrole rond Zwolle, Porsche met 200 km/u over snelweg

De politie heeft twee dagen verkeerstoezicht gehouden in de regio Zwolle. De opbrengst was behoorlijk: 95 boetes en een beginnende bestuurder in een Porsche die ver boven de 200 km/u over de snelweg jakkerde.

Vrijdag en zaterdag heeft team verkeer IJsselland toezicht gehouden in Vechtdal, Zwolle en Deventer. Hierbij werden 95 bestuurders staande gehouden voor verschillende feiten.

  • 33 x voor excessieve snelheidsovertredingen
  • 14 x vasthouden telefoon
  • 24 x keer geen fietsverlichting
  • 2 x rijden zonder rijbewijs

Verder werden boetes uitgedeeld voor verkeerde (kleur) verlichting, overschrijden doorgetrokken streep, artikel 5 WVW en negeren rood licht.

Twee keer werd een bloedproef gedaan wegens verdenking rijden onder invloed van drugs.
Van drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd ivm snelheid.

Porsche
Hoogst gemeten was een beginnende bestuurder in een Porsche op de A50. Deze gemeten met 193 km/u bij 120 toegestaan. Deze was toen al enige tijd aan het afremmen ivm ander verkeer, snelheid lag eerst ver boven de 200 km/u.

Drie keer werd een geluidsmeting bij personenauto’s gedaan. Alle drie boven de norm dus proces verbaal en een WOK op het kenteken. Eén auto bleek met verlopen exportplaten te rijden. De auto werd afgesleept en proces verbaal is opgemaakt.

Zwolle
Tot slot zag de politie vrijdag op de A28 bij Zwolle twee verschillende personenauto’s rijden met dezelfde Franse handelaarsplaten. De Franse bestuurders konden zonder auto’s hun weg vervolgen. De platen zijn in beslag genomen en de auto’s werden elders gestald. Ze hebben twee weken om deze op een legale manier op te halen. Tegen beiden is proces verbaal opgemaakt.