Grote woningbrand aan Haakmos in Stadshagen

De brandweer moest vannacht rond 1.30 uur uur uitrukken voor een grote woningbrand aan de Haakmos in Stadshagen.

Het ging om een hoekhuis dat in de brand stond. Het vuur is ontstaan in de serre, en van daaruit de woning ingeslagen op de begane grond en doorgeslagen naar de eerste verdieping. Vanuit de eerste verdieping heeft de brand via de dakgoot het dak bereikt. Het vuur is via openstaande ventilatieroosters overgeslagen naar de buren.
Midden in de nacht stond de hele straat blauw van de rook. De politie heeft een groot gebied van de Haakmos afgezet voor veel nieuwsgierige kijkers uit de buurt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Burgemeester
Ook burgemeester Henk Jan Meijer was aanwezig. ‘Ik kreeg ’s nachts een sms’je. Ik had misschien kunnen wachten op een tweede berichtje, maar ben zelf maar in de auto gestapt om te kijken of ik iets kon betekenen. Er zijn toch twee gezinnen die vanavond niet in hun eigen huis kunnen slapen en geschrokken zijn.’

Er woonden twee mensen in de woning waar de brand is ontstaan, voor hen wordt opvang geregeld. De buren ernaast hebben inmiddels via bekenden een slaapplaats kunnen krijgen. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Brand Haakmos Stadshagen
Foto: Pascal Pellikaan
Foto: Pascal Pellikaan
Foto: Pascal Pellikaan
Brand Haakmos Stadshagen
Foto: Pascal Pellikaan
Foto: Pascal Pellikaan
Back to top button