Den Haag flirt ook met Gerdien Rots

Zwollenaar en ChristenUnie-fractievoorzitter in de gemeenteraad Gerdien Rots staat op de conceptkandidatenlijst van haar partij voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 op een 12e plek. Eerder plaatste de landelijke SP Zwollenaar Frank Futselaar op een verkiesbare 11e plek.

De kansen voor Futselaar om ook daadwerkelijk in Den Haag terecht te komen, lijken¬†volgens de laatste opiniepeilingen groter dan die voor Rots. De ChristenUnie staat op 8 zetels, de SP op 16.¬†Rots is niettemin blij met haar twaalfde plek. ‘Zwolle en de ChristenUnie hebben al lang een nauwe band met elkaar. Die band, de aandacht die er zo landelijk voor onze stad is, wil ik blijven versterken.’

Armoede
De ChristenUnie heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer, en staat in de peilingen op 8. Rots: ‘Het is lang niet vanzelfsprekend dat ik direct in de Tweede Kamer kom. Dat vind ik ook niet erg: ik heb nog lang niet het gevoel dat ik in Zwolle klaar ben. Op het gebied van armoede zijn we hard bezig, maar zijn we nog niet klaar en ook als het gaat om de aandacht voor ouderen in onze stad vind ik dat er nog veel te winnen is.’

Back to top button