vrijdag , 1 maart 2024
Hans Kazan in Zwolle
Hans Kazan bij de Grote Markt op de foto met kinderen en moeder.

Hans Kazan goochelt bij Grote Markt

Hans Kazan was de hele middag bij de Grote Markt in Zwolle om mensen in de stad bewust te maken van fraudegevoeligheid in hun naaste omgeving. Hij goochelde ook nog wat, en ging met kinderen (én hun moeders) op de foto. Niemand was na afloop zijn horloge kwijt.

De Fraudehelpdesk gaf in Zwolle voorlichting over de werkwijze van oplichters. Dat deden ze onder meer in een speciaal uitgeruste Fraudebus. Medewerkers van de FHD waren aanwezig om individuele ervaringen van inwoners van Zwolle en omgeving onder vier ogen te bespreken en hen zo adequaat mogelijk te adviseren en te helpen. Iedere bezoeker ontvangt het vorig jaar verschenen boekje In de klauwen van de oplichter.

De Fraudehelpdesk is in 2011 opgericht door de minister van Justitie. Doel is om de bevolking bewust te maken van de gevaren van fraude, met name op het internet. De meeste mensen denken dat zij nooit kunnen worden opgelicht, totdat het hen overkomt. Ook probeert de FHD slachtoffers zoveel mogelijk te helpen, omdat de politie en andere overheidsdiensten het nogal eens laten afweten. Meer informatie op fraudehelpdesk.nl

Fraudehelpdesk