‘Hartstikke trots op PEC Zwolle’

In een kolkend IJsseldelta stadion heeft PEC Zwolle in haar eerste Europese duel ooit met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Praag. Jody Lukoki opende een kwartier voor tijd de score, Ladislav Krejci maakte zes minuten later de gelijkmaker. ‘Ik ben hartstikke trots op hoe we hebben gespeeld, stelt trainer Ron Jans.

Met Nikos Ioannidis (voor Jody Lukoki, die niet helemaal okselfris was) en Tomas Necid in de basis, begon Zwolle wat nerveus aan het duel. ‘Na de eerste vijf minuten hebben we misschien wel boven ons kunnen gespeeld’, vond Jans. Zwolle speelde in die fase een aantal behoorlijke kansen bij elkaar. Schoten van onder meer Ben Rienstra, Mustafa Saymak en Necid werden gepareerd door doelman David Bicik. De grootste mogelijheid was echter voor Maikel van der Werff. De verdediger miste een strafschop, die Necid had versierd. Aan de andere kant moest Diederik Boer attent zijn, toen Krejci voor hem verscheen. Boer kon de bal net op tijd voor de doellijn pakken.

In het sfeervolle IJsseldelta stadion was de tweede helft wat meer in evenwicht. Zwolle had gelukt toen Jesper Drost een bal van de doellijn kopte. Aan de andere kant kopte Necid de bal nog voorlangs uit een hoekschop. Toch kwam die begeerde voorsprong er alsnog. Via Lukoki, Necid en Drost kreeg Lukoki de bal terug. De bal ging via Bicik in het dak van het doel, met een explosie van vreugde tot gevolg. De domper kwam echter even later, toen Krejci de gelijkmaker scoorde. ‘Zuur, maar we zijn nog vol vertrouwen’, stelde doelman Boer.

Bron: peczwolle.nl

Back to top button