zaterdag , 2 december 2023
Foto: Frank van Hienen

Hartverwarmende ode van PEC Zwolle-fans is hoogtepunt op ijskoude voetbalavond

PEC Zwolle blijft op koers voor promotie na de 1-0 overwinning op Helmond Sport. De ploeg van Dick Schreuder imponeerde maandagavond niet in een ijskoud MAC3PARK stadion, maar stapte wel met de volle winst van het veld.

Na een halfuur spelen zette Thomas van den Belt zijn ploeg op voorsprong. De treffer was voldoende voor de drie punten, zagen ook de supporters die met -4 graden de kou trotseerden om hun club aan het werk te zien.

Foto: Frank van Hienen

En de avond begon nog zo hartverwarmend met een prachtig eerbetoon van de fans aan de supporters die het afgelopen jaar zijn overleden. Met brandenden fakkels kwam de thuisploeg de catacomben uit om aan de ‘Memorial Match’ te beginnen.

Foto: Frank van Hienen

De ode van de fans was het hoogtepunt tegen laagvlieger Helmond Sport (nummer 18 op de ranglijst). Door de zege nadert PEC Zwolle koploper Heracles Almelo tot twee punten. En nog belangrijker: de voorsprong op de nummer 3 (MVV) is gegroeid naar vijf punten. De eerste twee ploegen promoveren naar de eredivisie. De Zwollenaren kunnen vrijdag ook een periodetitel in de wacht slepen als er gewonnen wordt van Roda JC.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen