vrijdag , 9 juni 2023

Heimwee naar winkeltje in Zwolse binnenstad

Bianca Reuvers is met haar wolshop terug in de binnenstad aan de Rodehaanstraat 6. Ze kon het contact met haar klanten niet missen.

Ze had zich, min of meer uit nood geboren, volledig op haar webwinkel gestort (http://www.hobbyshopreuvers.eu). Dat liep best goed, want zo is ze ook ooit begonnen. Zeven jaar heeft ze haar winkel in wol, en toen nog kralen, op het A-plein gehad. Maar toen de huurprijzen bleven stijgen, was het financieel niet meer haalbaar.

Drempel
Ze trok zich terug in haar huis aan de Sterrenkroos in Stadshagen, waar ze haar webwinkel bestierde en workshops gaf. ‘Al die tijd heb ik in de gaten gehouden of er ook pandjes leegkwamen te staan. Ik miste het contact met mijn klanten. Soms nodigde ik mensen bij me thuis uit als ze iets wilden weten. En ik gaf er workshops. Maar de drempel van mijn huis is voor veel vaste klanten hoger gebleken dan de drempel van onze winkel.’

Toen aan de Rodehaanstraat een geschikt pandje vrijkwam, sloeg Bianca Reuvers toch weer toe. ‘Niet alleen ik was er heel blij mee, maar ook veel van mijn klanten. Wol moet je zien en voelen. Het directe contact met de klanten is daarbij van groot belang.’

Bloemetje
Ook haar collega ondernemers waren blij met haar terugkeer. Zelfs concurrent Rits In stuurde bij de opening een bloemetje. Ook zij zien met lede ogen toe hoe de leegloop in de binnenstad alleen maar toeneemt. Bianca Reuvers: ‘Dat Blokker uit de Diezerpromenade verdwijnt vind ik een groot verlies. Niet goed voor de binnenstad.’

Tot nog toe is ze tevreden met haar omzet. ‘Al kan het altijd beter.’ Maar ze heeft geen moment spijt van haar terugkeer in de binnenstad. ‘Ik ben ervan overtuigd dat je in een winkel meer kan verkopen dan via een website.’

wolwinkel2