Helft coronapatiënten in Isala uit Staphorst, 90% niet gevaccineerd

De toename van coronapatiënten in Isala komt vooral doordat er relatief veel personen uit Staphorst zijn opgenomen in het ziekenhuis. Van alle patiënten met corona is 90% niet gevaccineerd in Isala. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen de Volkskrant.

Isala heeft door de toestroom van coronapatiënten al minimaal twintig (inhaal)operaties moeten afzeggen. ‘Voor veel patiënten was het niet het eerste uitstel’, zegt woordvoerder Eveline Henneke. In Isala lagen dit weekend zo’n 25 patiënten die zijn opgenomen met COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Elke dag komen er in Zwolle vier à vijf nieuwe patiënten bij, die zo’n twee weken blijven. De komende dagen zal Isala kijken of er nog meer reguliere (inhaal)zorg moet worden uitgesteld.

Staphorst
De coronacijfers in Staphorst, waar de vaccinatiegraad slechts 56% is, nemen snel toe.  Alleen vandaag meldde het RIVM weer 55 nieuwe gevallen in de streng gereformeerde gemeente, een getal dat in lijn is met de laatste dagen. Per 100.000 inwoners zijn er in Staphorst vandaag 318,6 mensen positief getest. In de stad Zwolle is dat aantal 31,6.

Back to top button