dinsdag , 26 september 2023

Politie: ‘Henk Wolters werd na feestje doodgeschoten’

De politie denkt dat de 52-jarige Henk Wolters op oudjaarsdag na een feestje al lopend is beschoten. ‘Hij en de al schietende dader zijn via de stoep langs huizen gelopen, ze zijn de hoek omgeslagen en uiteindelijk is het slachtoffer iets verderop in de Buitengasthuisstraat gevonden’, vertelt politiewoordvoerder Marloes Ballast in Opsporing Verzocht.

Wolters werd dinsdagavond 31 december 2019 neergeschoten op de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Voorbijgangers zagen rond 21.40 uur de zwaargewonde man op straat liggen. Ondanks toegesnelde hulpdiensten, overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen. Het is onduidelijk door wie en waarom Wolters is neergeschoten.

Foto: Opsporing Verzocht

Op basis van sporenonderzoek en getuigenverklaringen vermoedt de politie dat Wolters al rond 20.25 uur is neergeschoten. Buurtbewoners hoorden namelijk harde knallen in de omgeving, maar vanwege Oudjaar zijn die waarschijnlijk niet als schoten herkend.
De recherche komt graag met iedereen in contact die voor, tijdens of na 20.15 uur iets verdachts heeft gezien.

Reconstructie
De politie probeert momenteel zo goed mogelijk te reconstrueren wat Henk Wolters die dinsdag heeft gedaan. Wat bekend is, is dat het slachtoffer een feest had bezocht en rond 20.25 uur arriveerde op de Buitengasthuisstraat.

De politie vraagt ook kerkgangers van de Vrije Evangelie Zwolle (VEZ) om zich te melden als ze iets gezien hebben. Rond het tijdstip dat Wolters werd doodgeschoten, eindigde een kerkdienst van de VEZ in de nabijgelegen WRZV-hallen.

Contact
Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Heeft u Henk Wolters bijvoorbeeld nog kort voor zijn overlijden gezien of gesproken of weet u met wie hij mogelijk een conflict had? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. U kunt uw informatie ook vertrouwelijk delen met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999