Herman Brood en Ron Jans spelen rol op Koningsdag

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft vanmiddag het programma van Koningsdag in Zwolle bekendgemaakt.

1. De koninklijke familie zal aankomen bij de Nieuwe Havenbrug, met uitzicht op de Peperbus en de Fundatie. Op de brug zal De Fakkelteit een optreden bezorgen, een hiphop groep van jonge Zwollenaren. Zij worden daar begeleid door Rico en Sticks.

nieuwehavenburg

2. Langs de Potgietersingel zal de familie naar de Fundatie aan de Blijmarkt lopen. Burgemeester Henk Jan Meijer: ‘Dit is de oudste plek van Zwolle en een plek met veel cultuur historische waarde.’ De organisatie heeft een selectie gemaakt uit alle iconen uit de Zwolse cultuur. Rhijnvis Feith, Thorbecke en Herman Brood zullen daar symbool staan voor de cultuurhistorie van Zwolle.

blijmarkt-740x442

3. Via Luttekestraat naar Grote Markt. Meijer: ‘Dat is het hart van de stad en van de regio. En daar zal de Grand Parade ook zijn. We zullen hier de vier windstreken van de regio laten zien. Hier zal veruit het langst worden stilgestaan. Er wordt ook een tribune geplaatst waar de koninklijke familie kan plaatsnemen.’

grote-markt-740x442

4. Via de Melkmarkt naar het Rodetorenplein. De familie loopt ook langs de bouwkeet van de Primark. Meijer: ‘Dat vinden we niet erg. Het laat zien dat het een stad in ontwikkeling is.’ Op het Rodetorenplein zal het thema ’talentontwikkeling’ zijn. Meijer: ‘Dat doen we op basis van sport. Ook Ron Jans en Ronald Mulder zullen daar aanwezig zijn.’

rode-torenplein-740x442

5. Vaartocht over Thorbeckegracht. Vanuit het Rodetorenplein stapt de koninklijke familie op de boot. Die zal varen richting het Pelserbrugje bij het oude huis van Thorbecke. Dan gaat de koninklijke familie naar het Broerenkwartier, waar het eindfeest zal worden gehouden. Typhoon (en Friends) zullen daar een optreden geven.

broerenkerkplein-740x442

Back to top button