Hierom vlogen er net militaire helikopters vlak boven Zwolle

Enkele militaire helikopters vlogen donderdagavond rond 18.12 uur laag over Zwolle heen. Het ging in ieder geval ging om een aantal Chinooks. Ze horen bij een grote internationale militaire oefening in Nederland die drie weken duurt. Vandaag en morgen wordt er voornamelijk vanaf Havelte geoefend.

Eerder waarschuwde Defensie al voor mogelijk geluidsoverlast in het land. In totaal nemen er 37 helikopters deel aan de oefening die de naam Flacon Autumn heeft gekregen. Het is een trainingsmissie waardoor internationale militaire strijdkrachten goed voorbereid zijn op grootschalige operaties. Ook wordt er met munitie en granaten geoefend.

Vliegprogramma

Voor de oefening Falcon Autumn gebruikt Defensie verschillende locaties in Nederland, ook niet-militaire. Dit maakt het voor de militairen zo realistisch mogelijk. Het vliegprogramma begint op 31 oktober en duurt tot 18 november. De helikopters mogen in die periode in 2 gebieden laagvliegen: Oost-Nederland (van Friesland en Groningen tot Limburg) en Valkenburg (Zuid-Holland).

Back to top button