Hierover is de Zwollenaar het meest tevreden

Niemand in Nederland is zo tevreden over de wegen als de Zwollenaar. Dat blijkt uit het wegbelevingsonderzoek dat Platform WOW vorig najaar uitvoerde onder bijna 10.000 Nederlandse automobilisten. Gemiddeld is 74% van de weggebruikers (zeer) tevreden over wegen in de onderzochte gemeenten, in Zwolle is dat 87%.

Het platform WOW (Wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders) onderzoekt sinds 2013 elke twee jaar hoe tevreden automobilisten zijn over de nationale, provinciale en gemeentelijke wegen. De weggebruikers zijn tevreden over zowel Rijkswaterstaat als provincies en gemeenten als wegbeheerder. Deze tevredenheid is sinds het begin van de metingen in 2013 voor alle drie typen beheerders flink toegenomen.

Sterke punten

De belangrijkste sterke punten van de Nederlandse wegen zijn volgens weggebruikers de kwaliteit en het onderhoud van de wegen. Deze komen bij alle beheerders als sterk punt terug. Voor gemeentelijke wegen is met name het rijcomfort een pluspunt evenals de mate waarin de ingeschatte reistijd overeenkwam met de werkelijke reistijd.

Verbeterpunten
Er zijn ook verbeterpunten waaraan wegbeheerders kunnen werken. De belangrijkste kansen voor verbetering liggen bij alle wegbeheerders in de doorstroming en uitvoering van wegwerkzaamheden. Voor de gemeenten zijn daarnaast verkeersveiligheid en doorstroming bij werkzaamheden een belangrijk aandachtspunt.

Back to top button