Hittegolf op komst, temperaturen richting 40 graden

Nederland kan zich opmaken voor een hittegolf, waarbij de temperaturen richting de 40 graden lopen. Dat zeggen de Zwolse weerexperts van Art of Thunders.

Na een klein voorproefje van de hitte te hebben gehad met maximale temperaturen ruim boven de 30 graden lijkt het echte werk te gaan komen. De kans is groot dat we volgende week een hittegolf gaan krijgen.

Vandaag en dinsdag wordt het tijdelijk wat frisser met temperaturen rond de 20 graden. Vanaf woensdag komt er een subtropische lucht aan vanuit het zuiden/zuidoosten. Heel Europa krijgt dan te maken met warm zomerweer. Lokaal kan dan de tropische temperatuur (30 graden) al behaald worden

Weekend
Vanaf donderdag, vrijdag en richting het weekend wordt het nog warmer door een oostelijke stroming met daarop droge lucht. Op veel plaatsen wordt het dan tropisch warm. Vooral in het weekend wordt het mogelijk heet in ons land. Maximale waardes komen dan boven de 35 graden uit. Hoe heet exact het gaat worden is nog even afwachten. Weermodellen berekenen wisselend maximale temperaturen van 36 tot 39 graden.

Nachten
Niet alleen overdag is het tropisch warm maar ook de nachten zullen warm verlopen. Vooral in het weekend kunnen we tropische plaknachten verwachten met minimumtemperaturen van 21 tot 26 graden, voorspelt Art of Thunders.

Back to top button