Hoe kun je zien of koeien vriendinnen zijn?

Op 23 april opent wethouder Jan Brink (Onderwijs & Cultuur) een educatief voetpad op de Tippe. Middenin de stad kunnen kinderen en hun ouders vanaf die dag van alles wijzer worden over de natuur.

Waarom is de paardenbloem geen onkruid? En wat gebeurt er met het landschap als je de natuur haar gang laat gang? En hoe kun je zien of koeien vriendinnen zijn? UwStadsboer geeft antwoord op die vragen in het educatieve Haagpad. Tegelijk kun je natuurlijk gewoon van de ontluikende natuur genieten. Het kunstwerk van Zwols houtkunstenaar Edward Otten laat je nadenken over dromen, durven en doen. De Zwolse bijenteeltvereniging heeft een bijenstal gebouwd op de Tippe en geeft die middag uitleg over het leven van de bij.

Wethouder laat koeien los
Wethouder Jan Brink zal deze educatieve en artistieke upgrade van het vorig jaar geopende Haagpad openen. En dat niet alleen, hij laat ook de koeien los! Want die komen weer naar Zwolle. Vanaf 23 april grazen de dames weer op de Tippe.

Duurzamer
Het educatieve Haagpad is een initiatief van UwStadsboer BV en is in samenwerking met studenten en docenten van CAH Vilentum tot stand gekomen. Ook de Zwolse Bijenteeltvereniging heeft haar steentje bijgedragen. UwStadsboer BV wil de verbinding tussen stad en land herstellen en gelooft dat educatie en kennis een belangrijke schakel daarin zijn. Het educatieve Haagpad is weer een stapje in de richting van een duurzamer Zwolle. Welkom op de Tippe!

Back to top button