woensdag , 28 februari 2024

Hoe kunt u in het nieuwe jaar écht gezond leven?

Daniëlle Westerman.
Daniëlle Westerman.

Diëtiste en voedingsdeskundige Daniëlle Westerman schrijft in een column hoe u in het nieuwe jaar een gezonde start kan maken én kan volhouden.

‘Het jaar is weer bijna ten einde en wat is het snel voorbij gegaan hoor ik veel mensen zeggen, zo ervaar ik het eigenlijk ook. Starten met een nieuw jaar is voor veel mensen ook weer nieuwe voornemens maken. Afvallen is een voornemen dat ik veel hoor.

Dit is natuurlijk een heel mooi voornemen want dan voelen we ons gezonder, zekerder en zo meer van die fijne gevoelens. Maar de weg ernaar toe is best lastig, want wat ga ik dan doen om blijvend af te vallen? Als “leek” zie je soms door de bomen het bos niet meer tussen al die dieetgoeroes die hun eigen weg de beste vinden en van alles beloven.

Maar wat vind ik als zorgverlener nu een weg die we in zullen moeten slaan willen we het anders gaan doen met blijvend resultaat? Misschien heeft u ook wel gekeken naar het programma ‘hoe word ik 100, een groepje mensen die samen met zorgverleners aan de slag gingen om niet alleen het gewicht aan te pakken, maar zeker ook bewegen, stress reductie, meer slapen, minder gebruik van mobiel/iPad. Heel veel gezondheidsproblemen ontstaan ook door al deze factoren bij elkaar naast voeding.

Insuline resistentie
Juist waar ik als diëtist zo op hamer is ‘insuline resistentie’ doorbreken en dat kwam ook in hetzelfde programma ‘hoe word ik 100’ steeds naar voren. Insuline resistentie ontstaat namelijk door te veel buikvet en dat resulteert in diabetes, vermoeidheid, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk en meer van dit soort vervelende klachten met grote gevolgen voor het steeds slechter worden van de gezondheid. Met het advies dat daarbij hoort, hoor ik mensen al na een paar dagen zeggen dat ze zich veel fitter voelen, de bloedglucose is verbeterd en meer positieve geluiden.

Suiker
Samen kunnen we het tij keren als de consument kritischer wordt over de producten die in de supermarkt gekocht worden. Let op hoeveel toevoegingen als suiker in de producten zitten om de smaak te beïnvloeden. Ook de prijs is een aandachtspunt, want u koopt geen “puur “ product meer. Daarom ben ik ook zo blij met mijn connectie met de maaltijdbox van De Buurman. Door de versheid en de recepten brengen zij de consument en boer dicht bij elkaar.

Want over smaak valt niet te twisten. Hiermee maakt De Buurman het verschil en onderscheiden zij zich ten opzichte van andere maaltijdboxen.

Doe mee met de actie 4x halen in januari = 1ste box in februari gratis.

Mail “januari2017 actie” naar vers@debuurman.nu

Indien je nog niet eerder een maaltijdbox van De Buurman hebt afgenomen dan na het mailen ook inschrijven via: www.debuurman.nu/aanmelden/ en ontvang óók nog eens 20% op je 1ste box. Dat is toch een leuk steuntje in de rug om goed van start te gaan!’