Honderden nieuwe banen in Zwolle door uitbreiding Wehkamp

Wehkamp start begin 2018 met de bouw van een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Hierdoor kan de regio Zwolle de komende jaren enkele honderden nieuwe banen tegemoet zien.

Het nieuwe gebouw komt naast het huidige pand zodat er een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m2. Het nieuwe distributiecentrum zal naar verwachting eind 2018 gereed zijn.

40 miljoen euro
Op dit moment groeit wehkamp hard, zowel in orders als in nieuwe klanten. Om deze versnelde groei te kunnen faciliteren is besloten het huidige distributiecentrum uit te breiden. Aan het huidige gebouw van 35.000 m2 wordt 25.000 m2 toegevoegd in de vorm van een nieuw te bouwen pand, zodat er een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van in totaal ruim 60.000 m2. Wehkamp en vastgoedpartner WDP investeren samen ruim 40 miljoen euro in deze bouw.

Zonnepanelen
Ook dit nieuwe pand wordt duurzaam gebouwd, onder andere door het gebruik van duurzame materialen, 100% ledverlichting en een warmte- en koudeopslag voor beide panden. Daarnaast worden er laadpalen geplaatst voor elektrische auto’s. Ook zullen er 7.000 zonnepanelen op het dak geplaatst worden, waardoor er in totaal een zonnepanelenveld ontstaat van ruim 17.000 panelen.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]

Steun ZwolleNu met uw donatie

[doneren_met_mollie]

[/box]

Back to top button