PEC Zwolle valt zwaar tegen in eerste thuisduel

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen is voor PEC Zwolle op een fiasco uitgelopen. De ploeg van Ron Jans verloor met liefst 0-3 van Sparta. De nieuwe spits Anass Achahbar, overgekomen van Feyenoord, kreeg meteen al kritiek van de eigen trainer.

Kansen waren er in het begin van het duel wel voor PEC Zwolle, maar de scherpte ontbrak duidelijk bij de aanvalsleiders van de thuisploeg. De gasten uit Rotterdam, gepromoveerd naar de Eredivisie, waren veel efficiënter voor het vijandelijke doel. Vijf minuten voor het rustsignaal zette Loris Brogno de gasten al op voorsprong: 0-1. In de tweede helft probeerde PEC Zwolle de schade in te lopen, maar liep het herhaaldelijk tegen gevaarlijk counters van Sparta aan. Craig Goodwin (58e minuut) en Brogno (87e minuut) bepaalden de eindstand op 0-3.

‘Achahbar is moeizaam begonnen’
Jans was na afloop kritisch op zijn ploeg, in het bijzonder op de nieuwe spits Anass Achahbar. Tegen de NOS vertelde hij: ‘Het is niet eerlijk alles op de schouders van Achahbar te leggen, maar ik moet wel zeggen dat hij in de eerste twee wedstrijden moeizaam begonnen is aan de competitie. Nu ook.’

Volgens Jans waren er drie redenen aan te voeren voor de nederlaag. ‘Effectiviteit, we scoren gewoon heel moeilijk. Het tweede is de omschakeling, dat heeft Sparta heel goed gedaan. Ze hebben ons uitgecounterd. En het derde is een stukje onverzettelijkheid. De absolute wil om te winnen zat er bij Sparta meer in dan bij ons.’

Vorige week kwam PEC Zwolle bij NEC al niet verder dan een 1-1 gelijkspel.