Hoog bezoek bij opening tentoonstellingen in Fundatie

De Fundatie is weer open. En hoe. Liefst drie nieuwe tentoonstellingen zijn er te zien. Gasten kunnen genieten van de werken van de Koreaanse Chae Eun Rhee, Jeroen Krabbé en Lotta Blokker. Burgemeester Peter Snijders en de Koreaanse ambassadeur waren zaterdag aanwezig bij de opening.

Haar monumentale schilderijen laadt Chae Eun Rhee (geboren in Seoul, Zuid-Korea) met een scala aan verschillende beelden. Het zijn assemblages waarin tijd, media en geschiedenis dwars door elkaar heen bewegen. Omdat Rhee zo adembenemend goed schildert kost het wat tijd om de breuken en ongerijmdheden te ontwaren. Maar net op het moment dat de kijker het spel van de kunstenaar begint door te krijgen, ontvouwt zich een wervelende wereld van associaties waarin alles met elkaar verbonden lijkt te zijn.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Jeroen Krabbé
Maanden van stilte en maanden alleen in het atelier. Niet op reis, niet naar verre oorden, geen locatieonderzoek, geen opnames voor een nieuwe schilders documentaire. Jeroen Krabbé viel in 2020 uit het ritme dat zijn schilderen al decennialang bepaalt: reizen voor zijn film- en televisiewerk en de opgedane indrukken verwerken in schilderijen in zijn werkplaats. Hij zonderde zich af in zijn atelier, en daar ontstond een nieuwe serie, die zich het best laat omschrijven als atelierportretten.

Foto: Frank van Hienen

Lotta Blokker
Lotta Blokker raakte de afgelopen jaren gefascineerd door afbeeldingen die op exemplarische wijze onrecht en verdriet tonen, zo krachtig dat ze het symbool worden van menselijk leed. Foto’s die de grote historische wreedheden in één beeld lijken te vangen, die iedereen kent. Ze vormen de inspiratiebron voor haar werk in de tentoonstelling BEELDEN.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button