Hoogste aantal corona-besmettingen in Zwolle sinds drie maanden

Het RIVM meldt vandaag (vrijdag) dat er 61 Zwollenaren positief zijn getest op corona. Dat aantal is niet zo hoog geweest sinds 18 juli.

Het beeld van de laatste weken is dat het aantal besmettingen in Zwolle stijgt. In de laatste vijf weken zijn er tevens zeven stadgenoten met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis.

Het gemiddeld aantal positief geteste Zwollenaren per 100.000 inwoners ligt vandaag op 47. Dat aantal ligt nog ver verwijderd van Staphorst (231,7). Ook in Zwartewaterland is er inmiddels sprake van een enorme stijging die te vergelijken valt met de situatie in Staphorst. Per 100.000 inwoners zijn er daar bij de melding van vandaag 214,7 mensen positief getest. Ook in Kampen loopt het aantal besmettingen snel op (80,8).

Vaccinaties Staphorst
Het aantal vaccinaties in zowel Staphorst als Zwartewaterland loopt achter bij het landelijk gemiddelde van 83,5%. In Staphorst is slechts 56% van de bevolking volledig gevaccineerd, in Zwartewaterland 73%.

Isala heeft vanaf maandag een mondkapjesplicht ingevoerd. Iedereen die het ziekenhuis betreedt wordt verzocht een mondneusmasker te dragen. Wie geen mondkapje bij zich heeft, krijgt er een van het ziekenhuis.

Back to top button