‘Hudson’s Bay moet zich terugtrekken uit Europa’

Een grote aandeelhouder heeft de jacht geopend op het bestuur van Hudson’s Bay, nadat een dochteronderneming in Duitsland in grote financiële problemen is geraakt. Het bedrijf zou zijn vestigingen moeten terugtrekken uit Europa. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung. De Hudson’s Bay in Zwolle zou 27 september de deuren open.

De activistische aandeelhouder Jonathan Litt (4,3 procent van de aandelen) heeft het gemunt op het bestuur van Hudson’s Bay. Zijn actie komt, nadat duidelijk is geworden dat Galeria Kaufhof in grote financiële problemen is gekomen. Kredietverzekeraar Euler Hermes zou de steun aan leveranciers van het Duitse warenhuis al met 80 procent hebben teruggebracht. ‘Verkoop Galeria Kaufhof en verlaat Europa’, zegt Litt.
Litt zal de komende periode proberen om andere aandeelhouders achter zijn plannen te krijgen. Als dat lukt zal dat een groot effect hebben in Nederland én in Zwolle. Hudson’s Bay heeft een groot aantal V&D filialen overgenomen. Die in Zwolle zou 27 september de deuren moeten openen.

Back to top button