zaterdag , 24 februari 2024
Stichting voor Elkaar

Hulp bij zoeken naar een baan in Zwolle

Stichting voor ElkaarIn mei 2015 start Stichting Voor Elkaar Zwolle met de eerste Jobgroup in de stad. Jobgroups hebben als doel om werkzoekenden door middel van hun eigen kracht en motivatie een stap dichter bij de arbeidsmarkt te brengen.

In een programma van 7 weken ontdekken ze samen wat hun krachten en valkuilen zijn en hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Initiatief
Jobgroups is een landelijk initiatief dat lokaal uitgevoerd wordt door Stichting Voor Elkaar Zwolle. Coördinator Henk Woertink: ‘Voor Elkaar Zwolle helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren en heeft projecten op het gebied van werk en financiën. Zo bieden we bij het project SchuldHulpMaatje een vrijwillig, opgeleid maatje voor Zwollenaren in financiële nood. In ons werk zagen we dat werkloosheid grote impact kan hebben op mensen. Daarom zijn we dit jaar gestart met het project JobHulpMaatje, waar de Jobgroups onderdeel van zijn.’

Samen werkt ‘t
Bij Jobgroups ontdekken Zwolse werkzoekenden samen wat hun krachten en valkuilen zijn en wat ze diep van binnen zoeken in een baan. Ook komen allerlei praktische onderwerpen rond het sollicitatieproces aan de orde. Woertink: ‘De insteek van Jobgroups is: samen sta je sterker! Het programma biedt ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. Met de verschillende opdrachten helpen werkzoekenden zichzelf en elkaar op weg in het vinden van een nieuwe baan.’ In mei 2015 start de eerste Jobgroup. Voor meer informatie en aanmelden: www.svez.nl/jobgroups

Voor Elkaar Zwolle
Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor en door Zwollenaren. Bij de diverse projecten worden vrijwilligers opgeleid en als ‘maatje’ gekoppeld aan hulpvragers. Een stijgend aantal hulpvragers weet de stichting inmiddels te vinden. Samen met circa 30 opgeleide vrijwilligers probeert Voor Elkaar Zwolle zoveel mogelijk mensen in Zwolle te ondersteunen. De stichting groeit en heeft doorlopend vrijwilligersvacatures.