Huurappartementen op bovendek parkeergarage Dijkstraat

Op het bovendek van de parkeergarage Dijkstraat komen 37 sociale huurappartementen als onderdeel van de versnellingsactie voor sociale woningen. Daarover hebben deltaWonen en de gemeente overeenstemming bereikt. De bouw van de appartementen heeft wel gevolgen voor de parkeergarage die op de hoek van de Dijkstraat en Friesewal ligt.

Met de ontwikkeling van appartementen is het bovendek van de parkeergarage niet meer beschikbaar voor parkeren. Daarmee vervallen er 43 parkeerplaatsen. Het grootste deel van het dek is nodig voor de bouw van de appartementen. Het resterende deel vervalt voor parkeren met het oog op de leefbaarheid van de omringende appartementen. Als gevolg van de bouw vervallen er op het benedendek 8 parkeerplaatsen. Daarmee verdwijnen in totaal 51 plekken in de garage.

Abonnementhouders
Daarnaast hebben burgemeester en wethouders besloten om de parkeergarage Dijkstraat te onttrekken aan het openbaar parkeren en de parkeergarage alleen in te zetten voor abonnementhouders. De huidige gebruikers van de parkeergarage die geen abonnement hebben kunnen gebruik maken van de parkeergarage op Noordereiland, de Diezerpoortgarage en de nieuwe garage Katwolderplein, die op 1 maart open gaat.

Zeer kansrijk
In 2015 hebben de gemeente en deltaWonen – namens alle woningcorporaties in Zwolle – een overeenkomst gesloten om tenminste 300 extra sociale huurwoningen te bouwen om de voorraad sociale woningen versneld te vergroten. Voor de versnellingsactie zijn veertien plekken geselecteerd, de locatie Friesewal/Dijkstraat is daarbinnen aangemerkt als zeer kansrijke locatie. Het afgelopen jaar zijn de plannen voor deze locatie uitgewerkt en is de buurt geïnformeerd over de plannen en de gevolgen voor de parkeergarage. Het streven is om dit jaar te starten met de bouw.

Back to top button