zaterdag , 2 december 2023

Huurders Holtenbroek woedend op wethouder, ‘maandenlang overlast’

Collectief Holtenbroek zegt ‘enorm teleurgesteld’ te zijn in GroenLinks-wethouder Dorrit de Jong nu zij heeft gezegd niet te willen ingrijpen in een vete tussen bewoners en woningcorporatie deltaWonen.

Bewonerscommissie Collectief Holtenbroek heeft nu Evert Leideman, directeur van deltaWonen, uitgenodigd voor een bewonersavond dinsdag 21 juni in wijkcentrum Holtenbroek. DeltaWonen
blijft doof voor de klachten van haar eigen huurders, zeggen zij. Bewoners willen daarom hun ervaringen met de renovatie aan hun woningen persoonlijk aanbieden aan de corporatiedirecteur.

De bewonerscommissie vertegenwoordigt bewoners van 75 grondgebonden woningen in de Chopinstraat, Debussystraat, Griegstraat, Lassuslaan, Mendelsohnstraat, Schubertstraat en Wanningstraat in Holtenbroek die al maanden in de clinch liggen met woningbouwcorporatie deltaWonen over de renovatie aan hun woningen.

(tekst loopt door onder foto)

Bewoners trekken al sinds september 2021 aan de bel bij deltaWonen, in eerste instantie nog om problemen te voorkomen. Doordat er verbouwd wordt in bewoonde staat, lopen er continu mensen in en uit. ‘Je leeft met je gezin in een bouwput, terwijl het gewone leven met werk en school gewoon doorgaan’, schrijft het collectief in een persverklaring. ‘Werkzaamheden worden zeer kort van te voren aangekondigd en een duidelijke planning ontbreekt. Bewoners weten daardoor niet waar ze aan toe zijn en moeten steeds paraat staan, daardoor ervaren ze veel stress. Eén extreem geval had uiteindelijk zeven maanden overlast, dan wordt woningverbetering een uitputtingsslag. De afwerking aan de woningen is ook slecht, maar de meeste bewoners beginnen er niet over omdat ze dan nog langer met de overlast zitten. Al met al is er geen goede basis als huurders zich steeds ernstig in hun privacy aangetast voelen.

(tekst loopt door onder foto)

GroenLinks-wethouder Dorrit de Jong. Foto: Frank van Hienen

Afgelopen maandag 13 juni werden door SP en PvdA vragen gesteld in de gemeenteraad. ‘Wethouder Dorrit de Jong (GroenLinks) gaf toen aan niet in te grijpen en er op te vertrouwen dat deltaWonen de problemen oplost. Bewoners zijn enorm teleurgesteld door die opstelling aangezien het vertrouwen al maanden afneemt’, schrijven zij. ‘Delta Wonen geeft nog altijd aan geen signalen te krijgen van problemen. Dat strookt niet met het aantal klachten dat is doorgegeven, bewoners hebben hun ervaringen van de afgelopen maanden daarom gebundeld. De bewonerscommissie heeft Evert Leideman de directeur van delta Wonen samen met de teammanager planmatig onderhoud uitgenodigd om dinsdag 21 juni 19:00 in wijkcentrum Holtenbroek de klachten in ontvangst te komen nemen.