Huurders in Holtenbroek liggen overhoop met DeltaWonen, ‘gemeente moet ingrijpen’

Huurders van 75 woningen in de Chopinstraat, Debussystraat, Griegstraat, Lassuslaan, Mendelsohnstraat, Schubertstraat en Wanningstraat in Holtenbroek liggen overhoop met DeltaWonen over de grootschalige renovatie van hun woningen. Dat zeggen de Zwolse fracties van de PvdA en de SP.

De huurders hebben zich verenigd in een bewonerscommissie, die zich al maanden inzet om met DeltaWonen tot een passende oplossing voor hun problemen te komen. SP en PvdA stellen tijdens de raadsvergadering van maandag 13 juni vragen aan het college over deze situatie en dringen er bij de gemeente op aan om in te grijpen.

Aangetast in privacy
SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Het hele huis wordt onder handen genomen, dat is al heftig als je een gezin hebt met kinderen, al wat ouder bent of een beperking hebt. Werkzaamheden worden zeer kort van te voren aangekondigd en vaklieden lopen in en uit, waardoor bewoners zich in hun privacy aangetast voelen. Bewoners ervaren stress door de hoeveelheid puin en stof, maar ook omdat de planning van het project niet duidelijk is. Het project zal al met al langer dan een jaar zal duren, voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is overzicht krijgen helemaal niet te doen. Delta Wonen stelt zich halsstarrig op, communiceert slecht en heeft nauwelijks begrip voor haar eigen huurders.’

Bewoners zijn volgens de partijen onvoldoende meegenomen in dit renovatieproject en er is dan ook een bewonerscommissie opgericht die terechte eisen op tafel legt. ‘Boven alles wil de commissie serieus genomen worden als gesprekspartner, zodat de belangen van huurders naar voren kunnen worden gebracht. Verder hebben bewoners tijdens een bijeenkomst duidelijk gemaakt dat ze excuses willen en een financiĆ«le compensatie voor de overlast. De SP steunt de bewonerscommissie, die nieuwe afspraken wil vastleggen in een sociaal plan met verhuurder DeltaWonen’, stellen de PvdA en de SP in een persbericht.

Back to top button