Huysmangroep III volledig over op zonne-energie

Bij Scouting Huysmangroep is men regelmatig bezig met de natuur in de breedste zin van het woord. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de leiding en jeugdleden, maar zeker ook voor het scoutinggebouw De Kievit aan het Almelose kanaal 23 in Zwolle, waar steeds milieubewuster in geïnvesteerd wordt.

De Huysmangroep gaat mee met de trend door volledig over te stappen op zonne-energie. Op woensdag 14 september 2016 zijn 15 zonnepanelen geplaatst op het dak van De Kievit. Door zonnepanelen te plaatsen hoopt Scouting Huysmangroep een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Op deze manier laat de groep haar jeugdleden zien dat het belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen, zodat onze (klein)kinderen daar ook nog plezier van kunnen hebben.

Verduurzaming
De Huysmangroep heeft in 2014 een 5-jarig werkplan opgesteld waarin verduurzaming één van de speerpunten is. Door deze zet is de Huysmangroep weer een stapje dichterbij haar doelstelling. De zonnepanelen leveren namelijk ongeveer 100% van het totale stroomverbruik van de groep.

Vrijwilligers
Naast duurzaamheid is er nog een andere reden waarom de Huysmangroep zonnepanelen heeft aangeschaft. De panelen worden steeds rendabeler, de terugverdientijd van de geplaatste panelen is c.a. 6 jaar. Daarnaast heeft de Huysmangroep door inzet van vrijwilligers de kosten kunnen drukken. Al met al een goede investering.

Back to top button