IC-verpleegkundige in gezicht gespuugd door jongens op scooters

Een ic-verpleegkundige is tijdens een rondje hardlopen in Zeist in het gezicht gespuugd door een groep jongens die op scooters voorbij kwamen rijden. Ze heeft aangifte gedaan, de politie zoekt getuigen van het voorval.

De 33-jarige verpleegkundige werkt Renate (achternaam is bij de redactie bekend) werkt op de COVID-afdeling in een ziekenhuis in Utrecht. Ze is daar bezig met het redden van levens van pati├źnten die zijn ge├»nfecteerd met corona. Om haar intensieve baan en de zorg voor haar jonge kinderen te combineren, moet ze erg fit zijn. Daarom ging ze gisteravond een rondje hardlopen, vertelt ze aan RTV Utrecht.

‘Ik liep richting Zeist toen ik drie scooters met daarop zes jongens aan zag komen rijden. Ik zag dat ze een beetje raar deden tegen een fietsende tegenligger, maar ik rende gewoon door. Toen hoorde ik geschreeuw boven mijn headset uitkomen en voelde ik natte spetters in m’n gezicht’, vertelt ze aan de regionale omroep.

De politie is inmiddels bezig om de jongens op te sporen en roept iedereen die getuige van het incident is geweest zich te melden.

Back to top button