vrijdag , 8 december 2023
IJsbeelden festival

IJsbeeldenfestival krijgt ruimere openingstijden

Vanwege de drukte heeft de organisatie van het IJsbeelden Festival besloten om de openingstijden van het winterevenement te verruimen. De nieuwe openingstijden tot en met 6 januari zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur. Op 31 december sluiten de deuren echter om 16.00 uur.

De organisatie heeft deze beslissing genomen om piekmomenten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is aan de bezoekers om gebruik te maken van deze opengerekte openingstijden. In de ochtenduren en in de namiddag is de minste kans op een lange wachtrij. De organisatie hoopt dat veel mensen hiervan kennisnemen en daar gebruik van maken.

Wereldberoemde verhalen
Het Nederlands IJsbeelden Festival wordt van 15 december 2817 tot en met 3 maart 2019 georganiseerd bij de IJsselhallen in Zwolle.Het thema van het Nederlands IJsbeelden  Festival dit jaar  is: “Wereldberoemde verhalen”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m² grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het “verhalen-thema” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.