‘IJsbeeldenfestival moet in Zwolle blijven’

De fractie van de VVD wil dat het IJsbeeldenfestival behouden blijft voor de stad. De organisatie van het evenement liet eerder weten wellicht naar Amsterdam te verhuizen.

Volgens VVD-raadsleden Johran Willegers en Aly van der Vegte moet het stadsbestuur er alles aan doen om het IJsbeeldenfestival in Zwolle te houden. ‘Het is goed nieuws voor onze economie, voor het beeld van de stad en voor de omzet die doorvloeit naar de Zwolse ondernemers. Genoeg reden om de organisatie ook in 2016 aan Zwolle te verbinden. Het IJsbeeldenfestival groeit en de positieve berichten zijn niet uit de media weg te denken. Naast de regionale en internationale bezoekers, neemt ook vooral de aandacht uit de randstad toe. Het IJsbeeldenfestival is geweldige promotie voor onze stad, een toeristische en culturele trekker en van aanzienlijke economische waarde.’

De hal waar het festival nu is gehouden, is volgend jaar echter gesloopt. Daarom probeert de organisatie een nieuw onderkomen in Zwolle te vinden, maar dat is nog niet gemakkelijk. Het festival sluit niet uit dat plan B in werking wordt gesteld, waardoor het festival naar een andere stad verhuist. Er zouden al gesprekken zijn geweest met Amsterdam.

In de laatste editie kwamen meer dan honderdduizend mensen de ijssculpturen bewonderen. Volgens Willegers en Van der Vegte moet de wethouder ‘grote inzet plegen’ om het IJsbeeldenfestival voor Zwolle te behouden.

Back to top button