zondag , 25 februari 2024

IJsselbrug bijna een maand afgesloten voor verkeer

Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus voert gemeente Zwolle op de Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug groot onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer. Verkeer kan in deze periode geen gebruik maken van de IJsselbrug.

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn in week 26 (de week van 22 juni) en 27 (de week van 29 juni) op de Oude Veerweg bij de brug meerdere dagen per week stremming voor het autoverkeer. De aannemer plaatst dan materieel.

De werkzaamheden aan de Spoolderbergweg bestaan voornamelijk uit het vervangen van het asfalt, de Spoolderbergbrug ondergaat een grondige renovatie.Dit betekent onder meer grootschalig herstel van beton en het behandelen van staal tegen weersinvloeden. Om al het werk goed uit te voeren worden zowel het draaibare deel als het vaste brugdeel opgetild.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamneden krijgen bewoners van de Spoolderbergweg, Ruiterlaan en omgeving met hun auto tijdelijk toegang via de Thyssenbrug, dit is de fietsbrug naast de Spoolderbergbrug. Bewoners van de Oude Veerweg en omgeving kunnen de wijk bereiken via de Beukenallee. Vanwege de volledige stremming gelden er diverse omleidingen. Deze staan aangegeven met gele borden.

Lijnbussen
De lijnen 100, 203 en 204 kunnen tijdens de werkzaamheden ook geen gebruik maken van de Spoolderbergweg. Deze lijnen worden omgeleid via de A28. Hierdoor vervalt de halte Het Engelse werk voor deze lijnen. Voor lijn 100 vervalt tevens de halte IJsselbrug. Ter hoogte van de rotonde Zuiderzeestraatweg – Oostersedijk wordt een tijdelijke bushalte ingericht, zodat een overstap tussen de lijnen 100, 203 en 204 tijdens de omleiding mogelijk blijft.

De omleiding van de lijnbussen kan voor een aantal haltes gevolgen hebben voor de vertrek- en aankomsttijden. Check voor vertrek daarom altijd de actuele reisinformatie via 9292OV.nl.


Eén reactie

  1. hoe moet de brommobiel dan rijden ???