woensdag , 21 februari 2024

IJsselhallen worden in februari gesloopt

De gemeente Zwolle laat van februari 2024 tot september 2024 een groot deel van de IJsselhallen aan de Rieteweg slopen. Met dit werk maakt Zwolle tussen het station, de snelweg A28 en de binnenstad ruimte voor de bouw van de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle. De vrijkomende materialen uit de sloop van de IJsselhalen worden maximaal hergebruikt.

Op het IJsselhallenterrein verrijst de komende jaren de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle. De Nieuwe Veemarkt voegt een nieuwe buurt toe aan de wijk Kamperpoort, waar 750 woningen komen.

Planning werkzaamheden
Vanaf februari 2024 start de aannemer met het afbreken van de moderne hallen van de IJsselhallen. De actuele planning is dat de werkzaamheden uiterlijk in september 2024 klaar zijn. Met sloopkranen worden de grote spanten van de IJsselhallen verwijderd en tijdelijk opgeslagen op het parkeerterrein. De materialen worden vervolgens zoveel mogelijk opnieuw gebruikt voor andere projecten in de regio.

Hinder en overlast
De sloop bestaat vooral uit demontagewerkzaamheden. Door dit werk zorgvuldig te doen probeert de gemeente samen met de aannemer de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Helemaal voorkomen van stof- en geluidsoverlast is niet mogelijk. Voor het in- en uitrijden van het transportverkeer maakt de aannemer gebruik van de bestaande in- en uitrit aan de Rieteweg.