‘Ik ging even iets pakken en toen was hij opeens overleden’

Isala verhaalt over haar medewerkers aan de frontlinie. Dit keer vertellen werknemers van het desinfectieteam over hun ervaringen tijdens de coronacrisis in het ziekenhuis.

Harmke Visscher. ‘Eerst was corona nog ver weg. Het speelde in China, in Italië…hier niet. En dan ligt opeens de eerste corona-patiënt in het ziekenhuis. Wij zien best heftige dingen op de afdeling. De angst in de ogen van patiënten maakt veel indruk op ons. Vooral oudere patiënten kunnen zo benauwd zijn. Ik herinner mij een man die mij met van die grote ogen aankeek. Ik ging even weg om iets te pakken en toen was hij opeens overleden. Zo snel kan het dus gaan.’

Desinfecteren
Toch zijn er ook mooie momenten. ‘Ik ontmoette een man van 93 jaar, die weer naar huis mocht. Of dan kom je een kamer binnen en dan laat de patiënt je weten dat je niet het nachtkastje hoeft te doen omdat ze naar huis mag. En net kreeg ik een telefoontje van de afdeling dat wij negen bedden kunnen gaan desinfecteren. Dat betekent dus negen mensen die  – waarschijnlijk – naar huis zijn gegaan!’

Lees hier het hele verhaal.

Back to top button