donderdag , 22 februari 2024

‘Imperium Librije is 3,4 miljoen waard’

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije.
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije.

Het Librije-imperium van Jonnie en Thérèse Boer is in totaal 3,4 miljoen waard, rekent zakenblad Quote voor in haar laatste nummer. Toch is de zaak onverkoopbaar.

Heel langzaam lijkt het echtpaar Boer weer financieel de weg naar boven te hebben gevonden. In 2009 werd nog 163 duizend euro verlies gedraaid, het jaar erna liefst 1,2 miljoen. Dat was het moment voor het echtpaar om een financiële man in dienst te nemen die orde op zaken moest stellen. Het lijkt te helpen. In 2011 bedroeg de winst 432 duizend euro, gevolgd door 353 duizend euro in 2012 en vorig jaar 234 duizend euro.

Volgens die cijfers taxeert Quote de waarde van het imperium op 3,4 miljoen euro. ‘Maar dan heb je enkel de naam en de locatie, niet Jonnie Boer achter het fornuis. Dat maakt het bedrijf dus eigenlijk onverkoopbaar.’

De Librije Beheer bv heeft voor 8 miljoen euro aan vastgoed op de balans staan, tegen 6 miljoen aan schulden. Verder staat er in De Librije Beheer bv 2,6 miljoen euro aan eigen vermogen. Enkele jaren geleden sprong wijlen Mercedes-dealer Ron Wensink bij, die een aandelenpakket kocht. ‘Hij heeft ons uit de handen van de bank gehouden en ons lucht gegeven. We hebben nu een koper voor het pand van De Librije. Met die opbrengst kunnen we de laatste aandelen terugkopen’, zegt Jonnie Boer tegen het zakenblad.