In één dag 184 dieren gedumpt in opvang Zwolle, ‘hoe kunnen mensen dit doen?’

Bij stichting Flappus aan de Nieuwleusenerdijk zijn zondagmiddag in een keer 184 dieren gedumpt. De organisatie in Zwolle is sprakeloos en verdrietig. Het bleek te gaan om 96 cavia’s, 21 kippen, 12 hanen en 55 konijnen.

De eigenaar van stichting Flappus ontdekte de gedumpte dieren. Ze waren verspreid over het erf neergezet in volle dozen. Onder de 184 dieren zijn moeders met baby’s, ongecastreerde beren en rammen, en talloze zwangere dieren. Allen getekend door schimmel, bijtplekken en ander letsel. De vrijwilligers hebben er alles aan gedaan de dieren eerst te vangen en vervolgens te redden. Een aantal is er slecht aan toe. Als de moeders bevallen zijn zullen er meer dan 400 dieren moeten worden opgevangen.

Stichting Flappus vraagt hulp

Stichting Flappus is verdrietig over de massa-dumping. ‘Hoe kunnen mensen dit in godsnaam doen! Ook wij kunnen en willen nooit wennen aan dit dierenleed’, schrijft ze op haar social mediakanalen. Om de weerloze dieren te helpen heeft Flappus hulp nodig, van mensen en financieel. ‘Elke donatie, hoe klein ook, kan een wereld van verschil maken. Samen kunnen we deze dieren de liefde en zorg bieden die ze verdienen. Wij regelen de handen, de (medische) verzorging, de kennis, de liefde, de ruimte en het engelengeduld. Helpt u ons door te doneren’, vraagt ze het publiek. U kunt via de website van Flappus doneren.

Ook is er nu dringend behoefte aan:

  • Heel veel groente: paprika, witlof, appels, andijvie, sla, wortels en boerenkool. En verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt
  • Gedroogde kruiden geschikt voor cavia’s en konijnen.

Antwoorden op veelgestelde vragen:

1. Door de enorme drukte is het momenteel niet mogelijk om spullen op te halen. U kunt uw spullen rechtstreeks bij Flappus afleveren of opsturen.
2. Flapus zoekt geen pleeggezinnen.
3. Alle dieren zitten in quarantaine. Als ze klaar zijn voor adoptie, komen ze op de website te staan. Er staan wel heel veel dieren op de website die wel al klaar zijn voor adoptie.

Back to top button