‘In mail Zwolse wethouder stond dat ik een zeikerd was’

Wethouder René de Heer
Wethouder René de Heer

Een informatieavond voor omwonenden over de waterskibaan bij de Wijthmenerplas is rumoerig verlopen. Een van de aanwezigen vertelde dat er in een mail van de wethouder stond dat zij ‘een zeikerd’ was.

Bewoners rondom de Wijthmenerplas hebben een inloopavond bezocht over de komst van de waterskibaan. Tijdens dat gesprek met de gemeente bleek dat er nogal wat ergernissen blijven bestaan en vinden sommigen dat zij op het verkeerde been zijn gezet. Eerder zou er sprake zijn dat de horeca bij het paviljoen naast de waterskibaan om 22.00 uur zou sluiten, maar tijdens de avond werd duidelijk dat de horeca een vergunning krijgt, waardoor ze tot 02.00 uur open kan blijven. De gemeente Zwolle wil die vergunning niet veranderen.

Dat was duidelijk tegen het zere been van de omwonenden. Die zijn van mening dat de horecawet wordt misbruikt om het paviljoen langer open te laten zijn. Zij denken dat hierdoor een partycentrum zal ontstaan, vertelde een bewoner op de avond waar de ondernemer van de waterskibaan zelf niet aanwezig was. Er zouden volgens een van de omwonenden ‘spelletjes worden gespeeld’ door de gemeente.

Een van de bewoonsters raakte zo geëmotioneerd tijdens de avond dat ze de bijeenkomst verliet. Zij gaf aan in het bezit te zijn van een document waarin zij in de mailwisseling tussen wethouder René de Heer en projectmanager van de gemeente Zwolle, Aldert Koop, wordt weggezet als ‘zeikerd van de Wijthmenerplas’. Koop laat weten dat hij dergelijke woorden nooit gebruikt in welke correspondentie dan ook.

 

Back to top button