Info-avond over azc gaat vanavond gewoon door

De informatieavond over het asielzoekerscentrum naast Isala gaat vanavond gewoon door. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Eerder gelastte de gemeente Ede een soortgelijke informatieavond over een azc af wegens veiligheidsoverwegingen. De lokale overheden hadden aanwijzingen dat er mensen van binnen en van buiten Ede de inloopsessie wilden gebruiken voor massaal protest. In Zwolle heeft de extreem rechtse organisatie NVU aangegeven om vanavond óók te komen, maar dat is voor de gemeente vooralsnog geen belemmering om de bijeenkomst af te gelasten.

Omwonenden, bedrijven, instellingen in de omliggende buurten en overige geïnteresseerden zijn vanavond allen welkom in het IJsseldelta Center (PEC stadion). De informatieavond begint om 19.30 (vanaf 19.00 uur inloop) en duurt tot 21.30 uur. Gemeente en COA willen dan de voorkeurslocatie bespreken en horen met welke beheersaspecten zij rekening moeten houden bij de besluitvorming. Na enkele centrale inleidingen kunnen de aanwezigen vragen stellen en met gemeente, COA en elkaar in gesprek gaan bij een informatiemarkt. Omwonenden en andere direct belanghebbenden hebben een uitnodigingsbrief voor de informatiebijeenkomst gekregen.

Back to top button