vrijdag , 8 december 2023
Archieffoto: Politie

Internationale bendes slaan toe bij tandartsen Overijssel, ook in Zwolle

In korte tijd zijn verschillende tandartspraktijken in Oost-Nederland slachtoffer geworden van inbrekers. In drie van de vier gevallen werd dure apparatuur weggenomen. De schade loopt per geval in de tienduizenden euro’s. In Zwolle gaat het om een inbraak bij tandartsenpraktijk Postema aan de Vrouwenlaan in Schelle.

Op zaterdag 27 november werd de tandartspraktijk aan de Vrouwenlaan in Zwolle slachtoffer van een inbraak. Rond 20:00 uur ’s avonds werd er toegeslagen. Er werd door de politie direct buurtonderzoek verricht, maar helaas zonder resultaat. Ook Weerselo, Enschede en Hengelo was het onlangs raak. Bij drie van de vier inbraken werd dure apparatuur weggenomen. De schade loopt per geval in de tienduizenden euro’s.

Getuigen
De politie roept getuigen van de inbraken op om zich te melden. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, kan relevant zijn voor het onderzoek. Vanzelfsprekend zijn beelden (denk aan videodeurbellen, bewakingscamera’s of dashcams) ook welkom. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.

Internationale bendes
Tandartsen worden helaas vaker slachtoffer van inbrekers die het gemunt hebben op dure apparatuur. De politie heeft het vermoeden dat dit in veel gevallen verband houdt met mobiel banditisme. Het gaat dan om bendes die internationaal opereren en in een korte periode toeslaan op meerdere plekken in een regio. De kans is dus reëel dat de apparatuur naar het buitenland wordt gebracht. De politie verneemt het graag als er toch apparatuur in Nederland wordt aangeboden. Ook dat kan gemeld worden via de genoemde nummers.