zaterdag , 2 december 2023
Bil Wyman
Bil Wyman (links) en Ivo de Lange van IQ Kunstuitleen.

IQ Kunstuitleen gaat samenwerken met ex-Rolling Stone

Bill Wyman
Bill Wyman (links) en Ivo de Lange van IQ Kunstuitleen.

Bill Wyman, de voormalige basgitarist van de The Rolling Stones wil samen met Ivo de Lange van IQ Kunstuitleen een foto-expositie in Zwolle houden.

Wyman, die al jaren over de wereld toert met The Rhythm Kings, trad vrijdagavond op in Steenwijk. De Lange sprak voor het concert meer dan een halfuur met de 78-jarige legendarische rockster, die 31 jaar met The Stones optrad en in 1997 zijn eigen weg ging.

30.000 foto’s
Wyman staat tevens bekend als begenadigde fotograaf. Thuis in Engeland heeft hij meer dan 30.000 foto’s, waarmee hij over de hele wereld exposeert. Over het idee van De Lange om in zijn expositieruimte in Zwolle een tentoonstelling van zijn fotowerk te houden, was ‘The Silent Stone’ onmiddellijk enthousiast. Begin januari reist de Zwollenaar naar Engeland om definitieve afspraken te maken met Ripple, het managementbureau van Wyman.

‘I love the Netherlands’
Wyman heeft bijna een maand in Nederland getoerd. ‘I lóve the Netherlands’, zegt hij. ‘Amsterdam is naast Rome en Kopenhagen een van mijn favoriete steden. Ik hou van de mensen hier, de gebouwen, de grachten, de cultuur, geweldig publiek en het eten is goed.’