maandag , 25 september 2023

Iraakse vluchtelinge zoekt Zwolse weldoener

De Iraakse vluchtelinge Mevan Babakar is op social media een zoektocht begonnen naar een Zwollenaar die haar heeft geholpen in de periode dat zij in een vluchtelingenkamp zat. Wie kent de man op de foto?

‘Dag internet, dit is een kleine kans MAAR ik was in de jaren 90 vijf jaar een vluchteling en deze man, die werkte in een vluchtelingenkamp in de buurt van Zwolle, heeft me vanuit zijn hart zomaar een fiets gegeven. Mijn vijf jaar oude hart explodeerde van vreugde. Ik wil graag weten hoe hij heet. Help?’

Even later vertelt Mevan wat het haar zou doen als ze de man vindt. ‘Om heel eerlijk te zijn zou ik heel hard huilen. Het was zó zwaar in die periode van ons leven dat dit een heel genereuze geste van hem was. Het heeft me geleerd dat vriendelijkheid overal kan bestaan, hoe donker het er op dat moment ook uit ziet.’