Isala: 17 coronapatiënten, 4 patiënten op ic

In het Isala Ziekenhuis liggen op dit moment 17 coronapatiënten van wie er vier op de intensive care verblijven. Dat zegt projectleider Hans Sieders die zich bezig houdt met het opschalingsplan van het hospitaal.

‘We merken dat het drukker begint te worden’, zegt Sieders. ‘Op de verpleegafdeling Acute opname is nu een cohort ingericht met 24 bedden. Er liggen op het moment 17 COVID-19-patiënten op de verpleegafdeling. Op de IC liggen 4 corona-patiënten. Een deel van deze groep patiënten hebben we overgenomen uit andere regio’s uit Nederland. Met het LCPS (landelijk coördinatie centrum patiënten spreiding), is afgesproken dat er een evenredige verdeling moet plaatsvinden binnen de regio’s als patiënten worden overgeplaatst. Zo wordt de reguliere zorg niet te veel belast’, legt de projectleider uit op de website van Isala.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zelf iets doen aan hygiëne in het huis? Wellicht kan DIT helpen.[/box]

Isala is wel beter voorbereid op de instroom van COVID-19-patiënten. Sieders: ‘Bij de eerste uitbraak volgden de ontwikkelingen elkaar zo snel op dat er geen tijd was om echt voorbereid te zijn. Ook bij Isala moesten we dikwijls ad-hoc beslissingen nemen. We konden niet terugvallen op een plan dat specifiek op deze situatie was toegespitst. Het was een hectische periode maar het heeft ons ook veel geleerd. Daarnaast is er nu meer over de ziekte bekend. Al die informatie hebben we gebruikt voor de ontwikkeling van ons opschalingsplan, dat aansluit op het plan van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). Binnen dit netwerk werken de verschillende aanbieders van acute zorg in de regio samen. Isala heeft hier een belangrijke positie in als traumacentrum.’

Back to top button