Isala gaat bezoektijden verkorten wegens parkeerdrukte

Isala gaat de bezoektijden per 1 februari verkorten. Bezoekers kunnen dan in de middag niet meer van 14.30 – 17.00 uur terecht, maar vanaf 15.30 – 17.00 uur. Het ziekenhuis zegt dat de nieuwe tijden noodzakelijk zijn om de parkeerdruk te verminderen.

De bezoektijden van Isala Zwolle wijzigen vanaf 1 februari 2019 als volgt: dagelijks van 15.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn de bezoektijden ook van 10.30 tot 12.00 uur.  
 
Met deze wijziging streeft Isala Zwolle ernaar dat patiënten en bezoekers in het vervolg makkelijker parkeerruimte kunnen vinden tijdens piekmomenten. Door aanpassing van de bezoektijden verwacht Isala de in- en uitstroom van het ziekenhuisterrein te verbeteren.

Verminderen parkeerdruk
Isala heeft onderzoek laten uitvoeren naar de parkeerdruk op de parkeerterreinen van Isala Zwolle. Hieruit bleek dat de grootste piek qua parkeerdruk ‘s middags is. Wisseling diensten, start bezoekuur en aankomst van patiënten voor de dagbehandeling vinden dan tegelijkertijd plaats. Om de parkeerdruk op dat moment te verminderen, wijzigen de bezoektijden voor Isala Zwolle per 1 februari a.s. Dit besluit is in overleg met de Cliëntenraad tot stand gekomen, zegt het ziekenhuis in een verklaring.

Uitzonderingen
Voor een aantal afdelingen zoals bijvoorbeeld de Acute opname afdeling, Hartbewaking, Intensive care, Kraamafdeling, Psychiatrie enz. gelden afwijkende bezoektijden om praktische redenen. Kijk voor meer informatie op www.isala.nl/bezoektijden.

Reacties

 1. De twee bezoektijden zitten veel te dicht op elkaar. En nu moet je als patiënt nog langer wachten tot je bezoek komt. Om verdrietig van te worden, voelde me steeds erg eenzaam en de dag duurde voor mijn gevoel al erg lang ik was blij en opgelucht wanneer het bezoek kwam.
  Meer parkeerplekken lijkt me slim, de grootte van het ziekenhuis staat niet in balans met aantal parkeerplekken.
  Schuif het eerste bezoek moment meer naar voren dan kan je als patiënt tussendoor nog even rusten.
  Nu zit tussen de bezoekuren ook het avondeten. Dus van slapen komt dan niks.

 2. Dit lijkt mij geen oplossing want de oplossing ligt in de ruimte benutting en/of ruimte gebrek het is maar net hoe je het bekijkt.
  Dit speelt al vanaf dat de parkeergarage gebouwd is en dat daarna de twee ziekenhuizen bij elkaar op 1 locatie (Sophia) zijn gekomen. Wat dachten jullie van al het personeel dat moet parkeren en dan heb ik het niet alleen over de personeelsleden die onregelmatig werken maar vooral kantoorpersoneel Specialisten en ander personeel dat alleen maar dagdienst draait doordeweeks. Tegen de tijd dat de dienst wissel is geweest staan de parkeerplaatsen alweer vol en zijn de bezoekers en patiënten weer de pineut want dat uurtje maakt echt niet uit.
  De parkeergarage die destijds gebouwd is heeft lang niet genoeg capaciteit en de parkeerplaats rondom het oude asielzoekerscentrum is te klein om überhaupt iedereen te kunnen bedienen.

  Er wordt wel heel veel geld verdient aan de parkeergelden maar deze pot wordt niet gebruikt voor extra parkeerruimte of andere facilitaire zaken die belangrijker zijn in de infrastructuur zodat Isala goed bereikbaar blijft ook in de toekomst.

  Als er meer capaciteit aan bedden is zul je dan misschien ook meer parkeerplaatsen nodig hebben?
  Als er meer Maatschappen zich vestigen op 1 locatie dan zou je misschien denken goh ik heb meer parkeergelegenheid nodig.

  Voorheen was er afgesproken dat en torens met meerdere en enkele maatschappen zouden komen waar je onder kon parkeren (parkeergarage/kelder) zodat je gelijk bij de goede afdeling naar binnen kan.
  Binnen in de ziekenhuizen wil je dat alles zo goed en snel mogelijk verloopt zodat ze je zo weer naar huis kunnen sturen. Waarom is dit op het buitenterrein niet het geval?

  De bezoektijd is vaker aangepast zowel in WL als SZ maar dit mocht niet baten.

 3. Op zaterdag en zondag en op feestdagen hoeven de bezoektijden toch niet ingekort worden? Dan zijn de poliklinieken en de dagbehandelingsafdelingen dicht. Het zal toch wel uit het onderzoek gebleken zijn dat de drukte niet in het weekend is? De weekenden zijn voor de patiënten al stil genoeg, want er gebeurt niet zo veel.
  Des te fijner is het als er meer en langer bezoek kan komen.

 4. Als ze de bezoektijden afschaffen en de werktijden verlengen is het parkeerprobleem gelijk opgelost. En hebben ze meer handen aan het bed. Twee problemen in 1 keer opgelost.

 5. Zal tijd worden. Maar ook voor patienten die krijgen nu geen rust tussen 16 en 20 uur.

Back to top button