Isala laat ‘Bedank-truck’ door Zwolle rijden

Het lijkt een beetje de omgekeerde wereld, maar vandaag laat Isala een speciale ‘Bedank-truck’ door Zwolle rijden om iedereen te bedanken voor het respecteren van de cornamaatregelen.

Met de campagne ‘Dóórzetters bedankt!’ heeft Isala afgelopen weken haar blijk van waardering en respect getoond aan alle mensen die zich al ruim een jaar aan de coronamaatregelen houden. Jullie klapten voor ons, nu klappen wij voor jullie: dat was het idee achter de campagne. Als reactie op Dóórzetters bedankt! klinken veel positieve geluiden. Inwoners voelen zich gesteund door de boodschap, waardoor zij op hun beurt de medewerkers van Isala steunen. Isala-voorzitter Rob Dillmann: “Ik ben heel blij dat we onze blijk van waardering hebben kunnen overbrengen op iedereen die heeft doorgezet.

Een positieve lijn
Een paar maanden geleden was nog onbekend wat de effecten van de eerste versoepelingen op de zorg zouden zijn. Nu, enkele weken na deze eerste versoepelingen, blijkt er sprake van een positieve lijn; er is zicht op het verder versoepelen van de coronamaatregelen. Volgens Isala-voorzitter Rob Dillmann is er licht aan het einde van de tunnel: “Daarmee neemt ook de spanning af tussen wat er gebeurt binnen de ziekenhuismuren, en dat wat zich buiten het ziekenhuis afspeelt. Dit zorgt voor ontspanning in de maatschappij.” Daarbij benadrukt Dillmann dat er nog steeds heel hard wordt gewerkt in het ziekenhuis: “Het ziekenhuispersoneel is blij met de versoepelingen, maar daarnaast ook heel moe van de zware belasting die nog steeds wordt ervaren.”

Een vierde golf
Het ziekenhuis zal nog volop in touw blijven, totdat de situatie enigszins genormaliseerd is en iedereen een vaccinatie heeft gehad. In de periode daarna richt Isala zich weer op de toekomst. Rob Dillmann: “Na de effecten van de versoepelingen en de bijdrage aan het vaccineren, krijgen wij bij Isala te maken met de vierde golf: het inhalen van alle operaties die niet door konden gaan vanwege het coronavirus. We kijken hoe we de patiënten die afgelopen maanden moesten wachten, zo snel en goed mogelijk kunnen helpen. Dit doen we door extra mensen aan te nemen en de planning aan te passen. We verwachten dat deze ruim 7000 operaties tot de eerste helft van volgend jaar ingehaald worden.”

Back to top button