Isala moet operaties afzeggen door toestroom coronapatiënten

Isala heeft de laatste weken liefst twintig operaties moeten afzeggen, omdat de toestroom van coronapatiënten te groot was. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis in Zwolle tegen RTL Nieuws.

Isala heeft de twintig personen die op een wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie afgebeld. Het is niet bekend om wat voor operaties het ging. Ook de komende periode moet het Zwolse ziekenhuis kijken hoe ze omgaat met de inhaalzorg die is ontstaan door de coronacrisis. ‘Als het met dit tempo doorgaat moeten we kijken wat er aangepast moet worden.’

Opnames lopen hard op
Gisteren werd al bekend dat Isala ook coronapatiënten naar andere ziekenhuizen heeft moeten verplaatsen, omdat de intensive care in Zwolle vol zit. ‘We zien de opnames de laatste weken hard oplopen, er komen nu per dag 4 of 5 mensen bij. Begin oktober hadden we 4 mensen op de verpleegafdeling en één op de ic, nu liggen er 20 mensen op de verpleegafdeling en 5 op de ic. Dat is het maximale wat we nu kunnen hebben’, aldus een woordvoerder.

In de regio Zwolle is er reeds enkele weken een forse stijging van het aantal coronapatiënten, vooral Staphorst is een negatieve uitschieter.

 

Back to top button