Isala neemt maatregelen tegen coronavirus

Isala neemt maatregelen om besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De maatregelen gelden voor patiënten, bezoekers maar ook medewerkers. Vandaag werd bekend dat er waarschijnlijk een tweede medewerker van het ziekenhuis besmet is met het coronavirus.

Heeft u een afspraak op de polikliniek en heeft u twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Dan vraagt het ziekenhuis dat u zelf contact met de polikliniek opneemt. De afspraak wordt dan uitgesteld en er wordt een nieuwe afspraak ingepland. Als het medisch noodzakelijk is om wel naar het ziekenhuis te komen, overleggen we dat met u.

Op bezoek
Er gelden ook maatregelen voor bezoekers:

    1. Heeft u twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid? Kom dan niet op ziekenbezoek.
    2. Komt u op bezoek bij familie of vrienden? Was dan goed uw handen en hoest en nies in uw elleboog.
    3. Kom met niet meer dan twee personen op bezoek per dag. Deze beperking geldt niet voor bezoek aan de Intensive care, Kindergeneeskunde en aan patiënten in hun laatste levensfase.

Opgenomen in het ziekenhuis
Iedere patiënt die in het ziekenhuis ligt met twee of meer van de klachten: koorts, verkoudheidsklachten, hoesten of kortademigheid, wordt getest op COVID-19. ‘Dit doen wij uit voorzorg. Mocht blijken dat een patiënt besmet is met het coronavirus, dan verplegen wij hem in isolatie’, aldus het ziekenhuis.

Kijk hier voor meer informatie bij Isala.

Back to top button